Webtekst Drijvend Zonnepark Bergerden

Lingewaard maakt zich op voor het innovatieve, drijvende zonnepark in tuinbouwgebied Bergerden. Wilt u gebruikmaken van de mooie kansen die zonne-energie ons hier biedt, maar heeft u zelf geen mogelijkheden om stroom op te wekken? Schrijf u dan in voor groene stroom. Dit doet u door een mail te sturen naar DZL@lingewaardenergie.nl.

Stroom voor ruim 500 huishoudens

De Coöperatie Lingewaard Energie werkt al een aantal jaar aan het Drijvend Zonnepark Lingewaard (DZL) dat op het gietwaterbassin aan de Azalealaan in Bergerden komt. Het betreft een park met maar liefst 6000 panelen, waarmee de regio per jaar ruim 1,6 miljoen kilowatturen (kWh) zonnestroom kan opwekken. Dit is voldoende om ruim 500 huishoudens in de buurt te voorzien van stroom.

Realisatie in zicht

De eindstreep komt nu steeds dichterbij voor het zonnepark. In het najaar van 2016 heeft Lingewaard Energie een subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) aangevraagd. Zodra de beschikking hiervan is ontvangen, gaat de coöperatie over tot uitvoering.

Interesse in lokaal opgewekte groene stroom?

Naar verwachting gaat het Drijvend Zonnepark vanaf medio 2017 groene energie opwekken. Wilt u ook duurzame stroom uit uw eigen regio? Maak uw interesse kenbaar via DZL@lingewaardenergie.nl. Zo hoort u gegarandeerd bij die 500 huishoudens. De energie wordt verkocht aan de Nijmeegse energieleverancier Huismerk Energie. Zij zorgt voor de daadwerkelijke levering in de Lingewaard.

Voorschriften

Gebruikmaken van de groene stroom van het Drijvende Zonnepark is de uitkomst voor velen. ‘Niet elk dak is namelijk geschikt voor het opwekken van zonne-energie’, zegt Frans van Herwijnen van Lingewaard Energie. ‘Omdat het op het noorden ligt of omdat lokale voorschriften of beperkingen van de verhuurder plaatsing simpelweg verbiedt.’